Samen Sterk: AHD Venlo en Helemaal Jij


 


“HELEMAAL JIJ” – STEUNT STICHTING AHD

Gisteren had ik een goed gesprek met Rienie Roks (voorzitter) en Gitte Leeuw (secretaris) van Stichting AHD op  locatie in Venlo. AHD is de afkorting van Algemene Hulpdienst Venlo & Kledingbank Venlo. Twee bevlogen mensen die zich inzetten voor mensen in nood.

Ik word er iedere keer weer een beetje verdrietig van om te horen dat er zoveel mensen zijn die het maatschappelijk gezien moeilijk hebben. En het is schrijnend dat deze mensen afhankelijk zijn van vrijwilligers die zonder enige vorm van subsidie toch een uitkomst bieden.

Bij Stichting AHD in Venlo werken 25 mensen die zich belangeloos inzetten. Zij verlenen sociale, emotionele en praktische ondersteuning en verstrekken kleding. Mensen die ingeschreven staan bij de Voedselbank mogen twee keer per jaar gratis kleding uitzoeken.

Nu ben ik als ondernemer -door de lockdowns-  zelf financieel diep
geraakt. Ik heb een man met een goede baan, waardoor ik niets te kort ben gekomen. Maar als dat niet zo zou zijn geweest, dan had ook mijn situatie zomaar anders kunnen zijn.
Door deze ervaring realiseer ik me
nog meer dat het lijntje dun is; het kan iedereen overkomen dat je het (tijdelijk) wat moeilijker hebt.

Ik gun ieder mens een menswaardig bestaan. Bij Helemaal JIJ verkopen we hele mooie kleding die een ander niet meer draagt. Duurzaam shoppen is tegenwoordig hip; bovendien draagt het bij aan een beter klimaat. Dat is mooi…. Dat moet ook. Maar niet alle kleding raakt verkocht. De meeste klanten willen het niet meer terug in hun kast; zij hebben er al afscheid van genomen. 

Stichting AHD kan een grote doelgroep nog niet bedienen.
Zij hebben mijn  ❤ gestolen en het vertrouwen geschonken dat
onze niet verkochte kleding goed terecht komt. Er worden veel mensen in onze eigen regio mee geholpen.
Mensen zoals JIJ en IK. En daar word ik
oprecht blij van.

#samensterk #helemaaljij #duurzaamshoppen #vintage #AHD