RIVEZ / E & H Adviesgroep schenkt € 500,- aan Kledingbank AHD Venlo

Nog vers in ons geheugen, de actie van L1 “Samen voor de Voedselbank” eind 2017. Een mooi resultaat. Meer dan 300.000 voedselproducten werden er geschonken.
Maar, voor de eerste levensbehoeften is meer nodig dan alleen voedsel.
Ook de behoefte aan goede kleding is van levensbelang maar wordt veelal vergeten.
Het is daarom dat, in het kader van de armoedebestrijding, er door de stichting Algemene Hulpdienst Venlo in 2010 een Kledingbank Venlo werd opgericht.
Deze Kledingbank van de AHD Venlo is gevestigd aan het Sint Hubertusplein 18 in Venlo-Blerick. Hier wordt aan inwoners van “groot Venlo”, aan mensen die financieel niet rond kunnen komen, geheel gratis, kleding verstrekt. Volledige organisatie bestaat uit het inzamelen, sorteren en uitgeven van goede gebruikte kleding voor de mensen die geïndiceerd zijn voor de Voedselbank, de schuldsanering, bewindvoering, dak- en thuislozen. Ook andere instanties mogen verwijzen, mits conform doelstelling.
In 2017 werden er 2600 personen aangekleed, waaronder 650 kinderen.
Echter, in de praktijk is er een chronisch tekort aan kindergoed /-kleding. Om ook kinderen goed te kunnen kleden wordt door de Kledingbank Venlo aan enige fondsenwerving gedaan.
De Venlose RIVEZ / E&H Adviesgroep heeft hierop gereageerd met een cheque van
€ 500,- . De heer Leon Hutjens, Commercieel Manager Particulieren en Financieel Advies bij Rivez / E&H Adviesgroep te Venlo, heeft donderdag 1 februari 2018 deze cheque overgedragen aan mevr. Rienie Roks, voorzitter AHD, en mevr. Henny van Grevenbroek, coördinator Kledingbank Venlo (zie onderstaande foto).