Blariacumcollege zamelt kleren in voor Kledingbank

Het Blariacumcollege neemt zijn maatschappelijke taak zeer serieus. Na een bericht in de lokale media over de Kledingbank besloot de school een inzamelingsactie te starten. Leerlingen werd gevraagd een kledingstuk in te leveren.

Het Blariacumcollege en de Kledingbank Venlo hebben het initiatief genomen om samen kleding in te zamelen. Een actie voor jongeren en door jongeren. Juist voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar heeft de Kledingbank Venlo niet voldoende kleding. De 1630 leerlingen van het Blariacumcollege werd gevraagd, op vrijwillige basis, om één kledingstuk te doneren aan de actie. Sommige leerlingen zijn betrokken bij dit zeer speciale project en voeren werkzaamheden uit in het kader van hun maatschappelijke stage. Alle ouders zijn via de mail ingelicht over de inzamelingsactie.

Van maandag 17 t/m 20 december waren vrijwilligers van de Kledingbank aanwezig om de kledingstukken in ontvangst te nemen. Onderwijsdirecteur Monique Janssen: “Het is een fantastisch mooi initiatief. Met relatief weinig inspanning kun je veel goeds voor een ander betekenen. Samen kom je het verst. De Kledingbank verdient alle ondersteuning voor haar goede werk.”